BEFORE / AFTER

Cheeseman


This 1912 traditional style house sits on the edge of Cheesman Park with four levels that needed updating to better suit the young family’s needs.
A custom wine room was constructed on the lower level to accommodate an area for entertaining guests. The main level was divided into a smaller family room area with a double door opening into the formal living room. The kitchen and butler’s pantry were combined and remodeled for better function.
The second level master bathroom was relocated and created out of an adjacent bedroom, incorporating an existing fireplace and Juliet balcony that looks out to the park.
A new staircase was constructed on the third level as a continuation of the grand staircase in the center of the house.  A gathering and play space opens off the stairs and connects to the third-floor deck. A Jill & Jill bathroom remodel was constructed between the girls’ rooms.